mjød - Mjødladen

Hvad er der værd og vide om Mjød ??

Hvad er mjød ??

Jammen hvad er mjød så for noget. Mange har hørt om mjød eller har smagt mjød fra en eller anden skør onkel som tager noget hjemme brygget sprøjt med til alle familliefesterne.

Fælles for mjød er at det er vin type brygget på honning i stedet for druer eller frugt. Den første mjød kan spores tilbage til 4000 år før kristi fødsel i egypten. I pyramiderne er der fundet spor efter honnning og gærceller på indersiden af nogle amforaér i gravkamrene.

I nyere tid bliver mjød mest associere med vikinge tiden.

men det er aldrig blevet glemt dog modificeret gradvist til og passe til tiden trend. For eksempel i starten af 1900 tallet blev mjøden tilsat brændevin for fjerne det bittre smag fra hjemmebrænderiet.

FAQ Er mjød en form for øl ??

Nej Mjød er ikke en form for øl. Mjød har mere tilfælles med portvin sherry og dessertvin. Den kan nemmelig nydes til hverdag og fest.

Mjødladens Mjød

Mjød fra Mjødladen er en sød honningvin der ligger på en alkoholprocent imellem 10-12 %.

Den eneste undtagelse er vores Tør Mjød hvor den har fået lov til at gære sødmen ud, så den minder mere om en hvidvin i smagen.

Vi laver også vores meget populære brændevin ud fra spændende opskrifter samt historiske kilder.

Se vores 4 mest solgte produkter her.

Vi anbefaler Mjød som

en lille en til kaffen, eller istedetfor dessertvinen. Den kan bruges som et ekstra pift i din øl eller som en aperitif med danskvand og isterninger.

Til jul laver vi lækker gløgg med vores mjød, der egner Solbær Mjøden og Normanner Mjøden sig fantastisk til dette ( Link til opskrift )

Mjød gør sig også fremragende til mad, vi bruger det selv når vi steger bacon, som marinade til kødt, grønt og frugt.  JordbærMjød er bla. Fremragende til at stænke lagkagebunde med:

Mjød brød har vi været så heldige af få nogle opskrifter på af 2 bagersvende der har brugt vores mjød til deres svendeprøver i nordisk bagværk (indsæt her link til opskrifter)

Sådan kan du servere mjød:

Typisk anbefaler vi at servere mjøden tempereret ala en rødvin, da det er der smagsstofferne i mjøden træder tydeligst frem.

Men der til vi sige at der er et par af vores mjødtyper der egner sig ganske fortræffeligt til en lille isterning, på terrassen en lun sommerdag. Og det er bla vores Normanner Mjød, Skovbær Mjød og Jordbær Mjød.

På samme vis kan et shot chili mjød i den varme chokolade give et godt varm skud til chokoladen.

Vi bruger også mjøden varm, bla som Gløgg til jul.

Hvad serveres mjøden i?

Vi anbefaler en lidt mindre glas, gerne et cognac størrelse eller et portvinsglas.

Man kan selvfølgelig også gøre som i gamle dage, og drikke sin mjød af drikkehorn (link til drikkehorn)

Vi har også fundet nogle rigtig fine glas som sørger for at aromaen bliver ført til næsen mens man sipper af de gyldne dråber.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk